Investera i en bra espressomaskin

Vi svenskar slår vårt kära grannland Finland lite då och då i olika sporter, men när det kommer till kaffekonsumtion är de i topp. Men vi svenskar befinner oss på en god andra plats.
Kaffe är en av Nordens favoritdrycker, utan tvekan, och dessutom visar forskning på positiva hälsoeffekter. Kaffets historia startar i slutet på 1600-talet i Sverige, men såldes då i början främst på apotek. Knappt 200 år senare är det Sveriges folkdryck.

Vad är en espresso?

Det finns många sätt att förädla den lilla mörka kaffebönan och espresso är ett alternativ. Den är starkare än andra kaffeformer. Värm upp vatten genom ett trycksystem och pressa sedan vattnet igenom de finmalda kaffebönorna. Det hela resulterar i en kopp nybryggd espresso.

Rätt maskin för en espresso

Vad behöver man då tänka på vid val av en espressomaskin? Det viktiga är att maskinen klarar rätt temperatur, att den kan komma upp till rätt tryck och behålla trycket under hela processen. Det kräver att den har en hög prestanda och bra kvalitet, om du vill att den ska hålla länge och ge dig en espresso värd namnet. Ta en titt här och hitta din espressomaskin redan idag.

About Author: Cilla Edman