Skydda din elektronik

Tekniska prylar och då framförallt elektronik har blivit allt mer avancerade och många gånger allt mer skör. Många mobiler har idag ett skal som i största delen består av glas på både fram och baksidan. Detta gör att enheterna kan göras mycket tunna och upplevs väldigt välgjorda men det ökar tyvärr även risken för att de går sönder. 

Som tur var finns det idag många lösningar ute i handeln som både skyddar enheterna samt ger dem en ny och ofta mer intressant stil.

Fodral

Fodral är ett perfekt sätt att skydda sin mobil från de fall och stötar den utan tvekan kommer att få möta under sin livstid. Precis som många andra iPhone tillbehör så finns det bäst utbud online. Valmöjligheterna är så gott som oändliga och graden av skydd varierar från grundläggande modefodral där utseendet är betydligt viktigare än skyddet till skal som lever upp till militär standard för stöttålighet.

Skärmskydd

Trots att de flesta skärmarna som används på mobiler idag är gjorda med väldigt hårt glas(vanligtvis gorilla glass) så kan de fortfarande repas av vardagliga objekt när den till exempel förvaras i fickan eller väskan. Det effektivaste sättet att förhindra detta är att installera ett så kallas skärmskydd. Ett skärmskydd är ett extra lager som du fäster ovanpå din skärm. Dessa brukar oftast vara av en tunn men mycket tålig plast men det finns även varianter i härdat glas.

Aktivera spårning

Ett till sätt som ny och värdefull elektronik kan ge dig en ekonomisk förlust är om den blir stulen eller borttappad. Detta händer lätt oavsett om det är på grund av ens egna klantighet eller någon annan behov av snabba pengar. Som tur var så har de flesta mobilerna idag inbyggda möjligheter till spårning om de mot all förmodan skulle bli borttappade. Med en iPhone så behöver det endast aktiverast så har man på direkten en möjlighet att hitta sin mobil via iCloud.com.  

About Author: Cilla Edman