Att själv byta bromsbelägg på sin bil

Om du har haft en bil länge kanske du har kommit i kontakt med bromsbeläggen. Väldigt förenklat är bromsbelägget delen som kommer i kontakt med bromsskivan när du bromsar bilen. Det är en del av skivbromsen och är gjord av bland annat stål. På grund av upprepad friktion i samband med bromsning blir slitagedelen nednött och behöver med jämna mellanrum bytas ut.

En del väljer att lämna in bilen på verkstad medan andra väljer att meka med bilen själva. Det kan vara en utmaning och du får under resan lära dig mer om din bil och dess funktion.

Vad du behöver för att byta ut bromsbelägg

Om du kör med bilen till och från jobbet samt skjutsar barnen till olika aktiviteter som fotboll- eller hockeyträning innebär det mycket körande. Du kommer också behöva göra många inbromsningar som sliter ut bromsbeläggen extra mycket. Det är ganska enkelt att byta bromsbeläggen och du kan köpa bromsbelägg och byta ut dem själv.

Först måste du lossa hjulen och då måste du avlägsna muttrarna. Då kan du se bromsbeläggen och dess tjocklek. När de är tunnare än 3 millimeter så är det dags att byta ut dem. Det är viktigt att byta bromsbeläggen i god tid och funderar på det kan du få mer information på mekster.se.

About Author: Cilla Edman