Mobilen är en del av dig

Under lång tid har mobiltelefonen setts som just det, en mobil telefon. Länge var det främst till att ringa och i viss mån smsa som man använde den till och det var inte mycket mer än det. Idag vet vi dock att läget är annorlunda då moiltelefon bytt namn till smartphone och allt fler delar av våra liv blir en del av våra smartphones.

Det är onekligen intressant att se hur utvecklingen går framåt. Våra telefoner är idag inte bara en telefon. Idag är det bank, tv, radio, shopping, kamera och mycket annat som ryms i vår egen ficka. Och då har vi inte ens skrapat på ytan av alla de spel som finns och de många timmar av nöjen dessa inneburit för sina spelare.

Ta bara Pokémon Go som exempel. Detta spel med de välkända Pokémon Go-figurerna fick folk att gå man ur huse för att spela. Powerbanks inhandlades, Pokémon avhandlades på fikarasterna och Pikachu blev ett ord som allt fler kände en anknytning till.

Det är också intressant hur mobilen blivit en del av vår personlighet. Vi köper skal och andra tillbehör som passar vår personliga stil och därigenom förstärker våra egna personligheter. Mobiltelefonen har blivit en modéaccessoar och tillverkarna har inte vara sena att hänga på.

Det är svårt att tänka sig var detta ska sluta. Vad blir nästa del att inkorporeras i det mobila ekosystemet? Ta kameran som exempel, vem hade kunnat trott för 30 år sedan att detta var möjligt. Eller Wikipedia för den delen. All världens kunskap direkt i din hand. En sak är säker i alla fall. Mobilen är en all av oss nu.

About Author: rnn.yqe.