Populära molntjänster

Inom IT så dök molntjänster som begrepp upp någon gång under 90-talet då företag började erbjuda så kallade VPN, virtuella privata nätverkstjänster. Men redan 1966 så har detta diskuterats bland dataforskare världen över. Som med det mesta så kan viss skepsis funnits till en del uttalanden, visst var det någon som nämnde att Internet bara va en fluga som skulle gå över.

Idag så använder vi oss av populära molntjänster näst intill dagligen. Vi funderar inte så mycket på det kanske då vår kalender ligger i ett datamoln någonstans och vi skriver in i mobilens kalender för att senare öppna upp den i en dator och gör våra ändringar för att att få en påminnelse i vår surfplatta om anteckningen i kalendern dagen det gäller.

Att kunna läsa på vad som händer inom IT branschen och inom molntjänster är både nyttigt för den som arbetar inom IT men även för de som använder sig av digitala lösningar både privat i hemmet men också i arbetet. Internet är vår vardag idag och de flesta använder det medvetet eller mindre medvetet.

Teknik är som bäst då det fungerar och att använda sig av molntjänster innebär att man enbart lagrar digital information i molnet, och det enda som krävs är en digital uppkoppling så kommer man åt sin information, om det är musik, film, dokument eller företagets budget så underlättar det för alla att komma åt när man behöver det oavsett vilken enhet man sitter på.

About Author: rnn.yqe.