Tekniktrender 2016

Att teknik är i ropet är något som vi alla känner till. Nu inför 2016 spås det att de senaste nyheterna är  5G, en mobilstandard som kommer att höjas ännu mer från dagens 4G samt robotar, robotar som kommer att tas in på allt fler marknader.

5G

Till en börjans trodde man inte att 5G skulle komma förrän efter 2020, en ny mobilstandard som kommer att göra att allt blir allt mer mobilvänligt och uppkopplat. men i och med att konkurrensen, i framförallt USA, pratas det idag om att 5G redan kommer att komma under 2017. Denna standard kommer att rikta sig mot helt nya kunder där bland annat fabriker och bilar skall kunna koppla upp sig. Redan i vår är det sagt att Ericsson ska visa upp sina resultat från samarbeten med bland annat Volvo och ABB.

Robotar

I och med att tekniken ständigt utvecklas satsas det allt mer på robotar, robotar som kommer att ersätta vissa delar som vi människor idag gör. Några platser robotar finns idag är i laget för att köra fram lagervaror samt i vissa sjukhuskorridorer där bland annat matvagnar fraktas mellan avdelningar. Just nu håller robotar på att tas fram för att även kunna uppfylla vissa sociala uppgifter. Vad sägs om att köpa in en Buddy som kan fungera som sällskap i hemmet. Perfekt för en äldre som inte längre har så stort socialt nätverk. De företag som är ledande inom detta idag är bland annat Facebook och Google.

 

About Author: rnn.yqe.