Surfplattor

En surfplatta kan många gånger vara ett smidigt alternativ till en dator. Ibland kanske det helt enkelt inte är praktiskt att bära med sig datorn, då kan det vara bra med en smidigare enhet som klarar av mycket av vad du skulle gjort på din dator. Du har möjligheten att hantera dina mail och dokument, men den lämpar sig även väl för underhållning.

En dator i mindre format

Det kan hända att telefonen helt enkelt är för liten för att täcka dina behov, samtidigt som datorn inte är praktisk att ha med sig. En surfplatta klarar av de flesta om inte alla vardagliga saker en vanlig person gör på en dator, samtidigt som den är smidig att ha med sig. Sitter du till exempel på ett tåg och vill kolla på din favoritserie eller ta hand om några mail så kommer surfplattan tjäna dig väl. Eftersom den är större än din telefon så får du också ett större virtuellt tangentbord, vilket gör att det inte längre blir besvärligt att skriva mycket när du är i rörelse.

IOS eller Android?

Det finns fler operativsystem än dessa att välja på, men de är de två mest förekommande operativsystemen man kommer se när man letar en surfplatta. IOS kommer du endast hitta i produkter som är tillverkade av Apple, Android går däremot att hitta i de flesta andra surfplattorna. Utbudet av appar kan variera beroende på vilket operativsystem du väljer, dock så är de flesta av de populära apparna utvecklade för att stödja både IOS och Android. Vill du koppla ihop flera enheter, till exempel surfplatta, telefon och TV så underlättar det om du väljer en enheter med samma operativsystem.

Fortsätt vara uppkopplad

De flesta nya modeller har nu stöd för 4G-uppkoppling, om du köper ett SIM-kort och tecknar ett abonnemang. Det kan vara bra om du vill ha möjligheten att använda din surfplatta var du vill utan att behöva tänka på om det finns Wi-Fi att tillgå. Men om du huvudsakligen använder din surfplatta på platser där det alltid finns Wi-Fi så behöver du troligtvis inte 4G-uppkoppling.

About Author: rnn.yqe.